Kedves Nemzettársaim, Magyarok a világban!

Szeretettel köszöntöm Önöket a Nemzeti Regiszter honlapján! 2010 tavasza óta igyekszünk legfontosabb célunkat elérni: a nemzeti egység kiteljesítése érdekében a világ magyarjai közti együttműködést élővé tenni, kapcsolatainkat szorosabbá fűzni, a magyar közösségek, a magyarság tagjai közti párbeszédet ösztönözni.
A nemzetpolitikai szemléletváltás kiindulópontja, hogy egy és oszthatatlan nemzetként tekint a világ magyarságára. Ennek a gondolkodásmódnak része a magyar diaszpóra jelentőségének hangsúlyozása. Célkitűzésünk ezért a Nyugat-Európában és a tengeren túl élő magyarság megszólítása.
A Nemzeti Regiszter hozzájárul ahhoz, hogy megerősítse azoknak a magyar embereknek az identitását, magyarságtudatát is, akik kívül élnek a magyar szervezetek vonzáskörzetén. A világ minden magyarja érezze: számon tartjuk, számítunk és figyelünk rá. Ma a modern technika nyújtotta lehetőségek megkönnyítik az egymástól több ezer kilométer távolságban élők közti kommunikációt. Évtizedekkel ezelőtt ezt nem lettünk volna képesek megvalósítani. Azt szeretnénk, hogy ez a honlap a magyar-magyar kapcsolattartás és párbeszéd új dimenziója legyen. Mindannyian egyenrangú és egyformán fontos részei vagyunk a magyar nemzetnek, tudatában kell lennünk annak, hogy kölcsönösen felelősek vagyunk egymásért. Ha bármely magyar embert, vagy nemzetrészt sérelem ér bárhol a világon, annak a nemzettársunknak, annak a magyar közösségnek tudnia és éreznie kell, hogy számíthat a világ magyarságára, a nemzet többi tagjának és Magyarországnak a támogatására.
A Nemzeti Regiszter segítségével megkeressük és megszólítjuk a világon élő valamennyi magyart. Ezért a magyar és angol nyelvű honlapon híreket, eseményeket, programokat teszünk közzé, hogy mindenki értesülhessen, mi történik egy, akár több ezer kilométerre élő magyar közösség mindennapjaiban.
Azt szeretnénk elérni, hogy együttműködés születhessen a világ magyar közösségei között, legyen szó a Kárpát-medencéről, vagy a tengeren túlról. Elérni azt, hogy a kívánt egységes magyar akarat és cselekvés testet öltsön.
Arra kérem Önöket, hogy vegyenek részt magyar összetartozásunk közös vállalásában, tartsák a kapcsolatot, osszák meg véleményüket egymással és velünk! Kérjük, hogy minden Magyarországon kívül élő magyar ismerőséhez juttassa el a Nemzeti Regiszter hírét.
Magyarország Önök mögött áll és számít Önökre!

Semjén Zsolt
nemzetpolitikáért felelős miniszter, miniszterelnök-helyettes
A  magyar  regiszter  honlapja : www.nemzetiregiszter.hu/

Forrás : Semjén Zsolt egyik álma 'Van magyar regiszter