Keresés ebben a blogban

29.2.12

Orbán Viktor március 15-én a Kossuth téren mond beszédet

              Vajon   miről  fog  beszélni ? A tavalyi  beszéde  nagyon  kemény  volt.Kapott  érte  hideget  és  meleget ' Mi  volt  az  egyik  kiemelkedő  része ?
"Eskünkhöz híven nem tűrtük el 48-ban, hogy Bécsből diktáljanak nekünk, nem tűrtük el 56-ban és 1990-ben sem, hogy Moszkvából diktáljanak. Most sem hagyjuk, hogy Brüsszelből vagy bárhonnan bárki is diktáljon nekünk." 
                    
Fotó: Móricz Simon/Népszabadság
Mintegy ötszáz ember kapott 1500-2000 forintot.
 
Budapest, 2012. február 29., szerda (MTI) - Orbán Viktor kormányfő március 15-én, az állami ünnepségsorozat részeként a Kossuth téren 15 órakor kezdődő rendezvényen fog beszédet mondani - erősítette meg az MTI-nek az Index információját szerdán Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

21.2.12

Ha van javaslata ,küldje el a Jó Állam Fórumába '

                          Ha van javaslata ,küldje  el a Jó Állam  Fórumába ' Először  regisztráljon és utána  küldje  el  a javaslatát.Moderálás  után  megjelenik  a  honlapon.Lehet  szavazni  rá 'Július  után  összegezik  és  amely  jó  javaslat  azt  figyelembe  veszik.Használja  ki  a lehetőséget '


Tisztelt Állampolgár!
A Kormány és így a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium feladata és célja a Jó Állam megteremtése. Egy jó állam a jogszerűen eljáró polgároknak nem akadályt vagy ellenfelet, hanem támaszt és segítőt jelenthet, amihez érdemes nyitottan hozzáállni, annak működését érdeklődve figyelni. A jó állam szerethető, és kész arra, hogy tanácsért polgáraihoz forduljon.
Ezért  vállaltuk – a külföldi jó gyakorlatokat alapul véve – a 2011. június 10-én kiadott Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Programban az állampolgárokkal való kezdeményező kommunikáció megteremtését.
A Jó Állam Fórum célja, hogy az állam úgy konzultáljon saját polgáraival, hogy annak módjáról maguk az állampolgárok dönthessenek, így lehetőséget biztosítunk az anonim vagy az e-mail-cím megadásával történő fórumhasználatra is. Az oldalra beérkező észrevételeket és javaslatokat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatóinak és hallgatóinak segítségével dolgozzuk fel.
Minden ilyen és ehhez hasonló fórum, illetve konzultáció folyamán felvetődhet a kérdés az állampolgárokban, hogy érdemes- e a fáradságot venniük ahhoz, hogy kérdéseket és javaslatokat vessenek fel. A kétségekre adott válaszként jelezzük, hogy a Magyary Program 2012-es kiadásában figyelembe vesszük a javaslatokat és véleményeket, továbbá az e-mail-címüket megadó fórumozóknak az adott témakörre vonatkozó, értékelő összeállítást küldünk 2012. június közepéig.
Kérjük, hogy a Jó Állam megteremtése érdekében ossza meg velünk felvetéseit és javaslatait! 
Kattintson a  http://joallam.kormany.hu/-ra '

Milyen volt és milyen lesz az Összefogás az államadósságért koncert ?

                         Milyen  volt  és  milyen  lesz  az  Összefogás  az  államadósságért  koncert ?A  koncert  nagyon  jó  hangulatú  volt .Igaz , hogy  kevés  volt  a  néző,de  a  fellépők  a  tudásuk  legjavát  nyújtották.Ők  nagyon  jól  érezték  magukat  a  budapesti  Papp  László  arénában.Miért  foglalkozok  ezzel  a  koncerttel  ismét ?Kaptam  egy  hozzászólást  az  egyik  szervezőtől :
Kedves,hogy a HVG az egész zenei részből csak a gagyi oldalt mutatta! Mi éjt nappallá téve dolgoztunk azon,hogy zeneileg tökéletes legyen az a nap…Szívvel, ingyen és bérmentve! Ennyi publicitással,amit utólag kapott a rendezvény, talán több embert is bevonzhatott volna a dolog. Persze mindannyian tisztában voltunk vele,hogy az államadósság szó hallatán kirázza a hideg a magyar embereket, így talán nem ez a szlogen volt a legjobb ötlet… Mi,énekesek,zenészek nagyon élveztük és aki ott volt (400ember), nagyon jól èrezte magát! Sajnálom ,hogy a Star Jam Session produkció nem tudott több ember előtt megmutatkozni…
                          Teljesen  igaza  van ' A  zenészek  mindent  beleadtak.A  kritika  a  részemről  a  nézők  hozzáállásáról  szólt.Sehogy  nem  tudom  megérteni , hogy miért  voltak  kevesen  a  nézők.Mert  már  néhány  héttel  volt  tudatva  a  közönséggel,hogy  lesz  egy  koncert  a  Papp  László  arénában.Az  is  lehet,hogy  a  főszervező  nem  foglalkozott  a  koncert  reklámjával.A  köztévében  is  volt  reklám.Különböző  cikkek  jelentek  meg  a  médiában :
"Kedves Zenerajongók!

Azért rendezzük meg ezt a koncertet, hogy a hozzájáruljunk országunk államadósságának csökkentéséhez.
Mindannyian segítünk: a szervezők, a fellépők és a közönség.

    A koncert nonprofit alapon jön létre,  a koncerttermeket, a koncertek hangosításához és világításához szükséges technológiát is támogatásként kapjuk.
    A fellépő előadók nem kérnek tiszteletdíjat, ezzel járulnak hozzá az adománygyűjtéshez.
    A közönség a 2012 forintba kerülő jegyek megvásárlásával segít, a jegybevétel - a technikai költségek levonása után - az Összefogás az Államadósság Ellen Alap számlájára kerül.
    A tizennégy év alatti látogatók számára a koncert ingyenes, nekik egy 0 Ft-os jegyet kell váltaniuk. Őket arra kérjük, hogy hozzanak magukkal egy ajándékot, amit eljuttathatunk a rászorulóknak.
    Együttműködő partnerünk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Ha ti is fontosnak tartjátok ezt a célt, arra bíztatunk titeket, járuljatok hozzá az Alap támogatásához közvetlenül is, akár már a koncert előtt! Ezt kétféleképpen is megtehetitek:

    küldhettek pénzt az Alapnak emelt díjas SMS-sel (a pénz közvetlenül az Alap számlájára fut be)
    vagy közvetlenül banki átutalással a következő számlaszámon: 11707000-22222222-00000000  Az átutalás közleményébe pedig írjátok be: Összefogás Koncert!

Az Összefogás az Államadósság Ellen Alap honlapja: http://osszefogasazallamadossagellen.hu/

Találkozunk a koncerteken, Győrben és Budapesten!

A Szervezők"
Forrás : http://vastagbor.blog.hu/  

Vélemény  Itt '  

                      Az  előzetes  számítások  szerint  sem  lett  volna  nagy  bevétel.Mi  történt  Budapesten  és  Győrben ?Az  Index  beszámolt  erről  az  eseményről.Láthatnak  egy  rövid  videót. Bővebben  április  7-én  láthatunk  két  egyórás  koncertfilmet  az  MTV-ben.
  

                         Ez  a  koncert  sorozat  nem  áll  le,hanem  tovább  folytatódik  valószínűleg  sok  nézővel .A  következő  állomás  Debrecen  és  Pécs  lesz. Mi  sok  sikert  és  hatásos  reklámot  kívánunk .A  teljes  index.hu  cikket  ITT '  olvashatja és megnézheti a videót' Ha  valaki  nem  tud  elmenni  a  koncertekre  befizethet  bizonyos  összeget  és  olvashat  bővebb  információt :http://osszefogasazallamadossagellen.hu/index 

20.2.12

Mától vizsgálják felül a rokkantnyugdíjasokat

Ha előre tudják mennyi a valódi  rokkantnyugdíjas , miért  kell  ez  az  eljárás ?Előre meg van mondva,hogy azok akik dolgozhatnak  100.000-en  vannak ?
Ma kezdődik és egészen 2013 végéig tart az új típusú felülvizsgálat azoknál, akik korábban rokkantnyugdíjat kaptak. Erre március végéig kell jelentkeznie 200 ezer embernek. Aki nem alkalmas munkára, rokkantsági ellátást kap, aki viszont igen, annak rehabilitációs ellátás jár, legfeljebb 3 évig. A kétszázezer emberből 100 ezernek a foglalkoztatását tervezik. A Magyar Közlönyben megjelent az a szempontrendszer, amely alapján döntenek az orvosok. Az orvostudomány fejlődését, a gyógyítás eredményeit mindenképpen figyelembe veszik.

atv.hu

Miért bukott meg az Összefogás az államadósságért koncert ?

                         Nemes  célok  vezették  a szervezőket  az  Összefogás az államadósságért  koncert  szervezésében.De   a  magasztos  célt  nem  követte  a  nézők  mentalitása.Az  lett  volna  a  cél,hogy  minél  több  néző  pénzét  befizették  volna  az  összefogás  az  államadósságért  alapítvány  számlájára.Jöttek  az  előadók  és  együttesek  csak  majdnem  saját  maguknak  játszottak.Néhány  néző  nézte  őket.Ez  egy  kemény  kritika  azok  felé  akik  hazafinak  és  magyarnak  mondják  magukat,de  most  megbuktak.Nem  értem ,hogy  a  büszke  jobboldaliak  hol  maradtak ? Miért  nem  jöttek  el?Egy  eseményt  pár  óra leforgása  alatt  meg  lehet  szervezni. A  net  és  a mobil  segítségével  percek  alatt  lehet  mozgósítani  tömegeket.Ezt  most  miért  nem  lehetett ? Nem  gondolom,hogy  a  belépő  miatt  nem  jöttek  a  nézők.Számomra  rejtély  marad  az  ok.Sok  előadó  jött  el.A  bukást  elemezni  kell  és  lépéseket  kell  tenni,hogy  a  jövőben  ne  történjen  meg  még  egyszer ' 

– Ötven, hatvan, hetven – ezeket a számokat az egyik vendég a Papp László Budapest Sportarénában megjelentek számára értette, amikor a riporter arra kérte, tippelje meg, mennyien lehetnek. A mentőszolgálat munkatársa szerencsére unatkozott, hiszen a tömegben senki nem lett rosszul, nem taposta össze a másikat – tömeg híján. A jótékonysági koncertet az államadósság csökkentése érdekében gyermekeink jövőjéért két helyszínen, Budapesten és Győrben hirdették meg. A koncertek bevételét az Összefogás az Államadósság Ellen Alap segítségével a magyar államadósság csökkentésére fordítják.
A 14 év alattiak részére a belépőjegy ingyenes volt, de a gyerekeket arra kérték, vigyenek magukkal adományt, amit a Máltai Szeretetszolgálat segítségével eljuttatnak rászorulóknak.
A koncerten felléptek: DJ Dominique, Patai Anna, MM Márton Máté, Mórocz Adri és Boribon, Kiki, Török Ádám, Lukács Tibor, Széles Iza, Hien, Mészáros Árpád Zsolt, Vásáry André, Kozmix, L.L. Junior, Tóth Vera, Bon Bon, Király Viktor és Király Linda, Caramel, Mystery Gang, Bebe, Compact Disco, Vágó Zsuzsi, Szirtes Edina Mókus, Gino, Ferenczi György, Török Ádám, Szakcsi Lakatos Béla, Kathy Horváth Lajos
Forrás : http://civishir.hu/kultura/

18.2.12

Eltemették Csurka Istvánt ' Búcsú a Döglött aknákkal

A drámaírót, politikust az 56-os hősök parcellájában helyezték örök nyugalomra.
Művészek, egykori politikustársak és tisztelői kísérték utolsó útjára Csurka Istvánt szombaton Budapesten a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben.

A drámaírót, politikust több százan kísérték utolsó útjára. A gyászolók között volt Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, Németh Zsolt, a Külügyminisztérium államtitkára, Kocsis Máté, L. Simon László, Papcsák Ferenc és Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselők, Bayer Zsolt újságíró, Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója. Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Egyházkerület református püspöke a szertartás során Csurka István egyik utolsó interjúját idézve arról beszélt, hogy az író-politikus "lépcsőházi embernek" tartotta magát.
 
Kovács László a spártai Leonidasz hadvezérhez hasonlította a politikust, a megmaradt pártot pedig ahhoz a háromszáz katonához, akik életüket áldozták a perzsa haderővel szemben. Kitért arra is, hogy január 14-én Szegeden mondta el Csurka István az utolsó nyilvános buzdító beszédét, amellyel hozzájárult a békemenet sikeréhez. Dörner György, az Új Színház igazgatója Reményik Sándor Halotti beszéd a hulló levelekhez című versével búcsúzott az írótól. Az 56-os hősök parcellájában lévő sírnál a gyászoló tömeg elénekelte a Himnuszt, majd tapssal búcsúztak Csurka Istvántól.  
Teljes cikk : http://www.hirado.hu/Hirek/  


rendező: Iglódi István
író: Csurka István
szereplő(k):
Major Tamás (Moór Jenő)
Kállai Ferenc (Paál Károly)
Szokolay Ottó (Moór fia)
Zolnay Zsuzsa (Zsóka, színésznő)
Sivó Mária (Paálné)
Raksányi Gellért (Orvos)
Tatár Eszter (Ápolónő)
Katona József Színház előadása, felvételről

Nézzék a Fábry Show-t ' Ne haggyják el a műsort 'Nézze a helyszinen '

                    Fábry  Sándor  a  pályafutásának  egyik  legnehezebb  szakaszához  érkezett. Az  RTL KLUB-tól  eljött  az  M1-es  csatornához.A  Fábry  Show  nem  nagyon  sikeres.A  legutóbbi  helyszíni  felvétel  alkalmával  sok  néző  otthagyta  a műsort.Ha  lehet  mentsék  meg  a  Fábry  Show-t.Nézzék  a helyszínen  és  tapsoljanak,mert  Fábry  megérdemli.Nézzék  itt  is  a  műsorát ' Most  kell  segíteni  Fábryn '
Fábry Sándor végre olyan műsort készíthet, amilyet akar, de talán a régit a közönség jobban szerette. Így fordulhatott elő, hogy a legutóbbi show felvételének derekán üres székekkel is szembe kellett néznie.
– A műsor nagy része egyértelműen a Malév búcsúztatásáról szólt, ami csöppet sem vicces téma. Így már a bevezető poénok sem ültek úgy, ahogy szoktak. Ezt Sándor is észrevette, mert többször kért zenét a fúvósoktól, hogy legalább az dobja fel a hangulatot. Repülős Gizi üde színfolt volt, de Bereményi Géza és barátai nem kötötték le az embereket. Jó páran el is hagyták a stúdiót, s a kellékesek a beszélgetés után fekete lepellel le is takarták az üresen maradt hátsó sorokat.


Fábryt otthagyták a nézők
Fábry Sándor a padlón érezhette magát, mert új műsora már nem olyan közkedvelt, mint a korábbi
Fotó: Bánkúti Sándor


A felvétel egyébként négyszer is megállt, amire Fábry elmondta, hogy az elmúlt tizenhárom évben összesen volt ennyi hiba. Mindemellett küzdött műsora nevével is, hiszen egyszer Fábry Show-t, máskor Showder-jegyeket említett. A legfurcsább azonban mégis az volt, amikor szinte könyörgött, hogy ne hagyják el még többen a stúdiót az utolsó zeneszám felvétele előtt, egyben nagyon emberi hangon megköszönte az addigi türelmünket is. A végén egyértelműen az volt az érzésem, hogy belefáradt az elmúlt tizenhárom évbe.

Úgy tűnik, hogy a helyszínen nem aratott osztatlan sikert a népszerű showman, ám az első adás nézettsége igen jó volt. Átlagban 741 ezren választották Fábryt, ami a kereskedelmi célcsoportban is kiugró, 13%-os arányt jelent. Tiszta képet viszont csak akkor kapunk, ha meglátjuk a most csütörtöki adatokat is. Ám az tény, hogy egy esztendővel ezelőtt az RTL Klubon még 1,3 millióan nézték a műsort, ami azt jelenti, hogy majdnem megfeleződött a nézők száma.
Teljes cikk : http://www.borsonline.hu/

 

A rossz táplálás miatt elbutulnak a magyar gyerekek

A Földön óránként 300 rosszul táplált gyerek hal meg. Magyarországi adatok nincsenek, de a probléma itt is súlyos, az úgynevezett nem minőségi táplálkozás pedig nem csak szegénységi probléma. Az elegendő mennyiségű, de nem megfelelő minőségű táplálkozás egyéb gondokat is okoz: 50 ezer magyar gyereket fenyeget például az elbutulás veszélye a jódhiány miatt.

 A Save the Children nemzetközi gyermekvédelmi szervezet felmérése szerint 170 millió öt éven aluli gyerek fejlődését akadályozza az elégtelen tápláltság, illetve az, hogy a szoptatós anyák maguk is éheznek. Pakisztánban, Bangladesben, Indiában, Peruban és Nigériában él a fejlődésben visszamaradt gyerekek fele.

Hat szülőből egy nem engedheti meg magának, hogy húst, tejet vagy zöldséget vegyen. A jelentés adatai szerint a gyermekhalálozás egyharmada elégtelen táplálásra vezethető vissza.

Herczog Mária szociológus elmondta: pontos magyar adatok nincsenek, de az ismert, hogy a pénzhiány egyre több problémát okoz - még a gyermekotthonokban is.

Magyarországon a gyerekek körülbelül húsz százaléka él mélyszegénységben, ez az arány nagyjából megegyezik az európai arányokkal, persze Luxemburgban nem ugyanaz szegény gyereknek lenni, mint Magyarországon - tette hozzá a szakember.
Az ENSZ Gyerekjogi Bizottságának tagja szerint nem csal a szegény réteget érinti az a súlyos probléma, hogy a gyerekek nem táplálkoznak minőségi módon, vagyis nem jutnak hozzá a megfelelő vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz.

Elsősorban vas-, jód-, és cinkhiányban szenvednek a gyerekek, akik így enerváltakká válnak, tanulási képességeik pedig lanyhulnak. Lustának, motiválatlannak tűnhetnek, és még a szakemberek közül is kevesen gondolnak arra, hogy súlyos vitamin- és ásványianyag-hiányuk van - magyarázta a szociológus.

Jódhiány és elbutulás

Elmondta azt is, hogy Magyarország bizonyos területein súlyos jódhiány a jellemző, és 50 ezer gyereknél áll fenn az elbutulás veszélye, mert kevés a jód az ételben. A szakemberek és a döntéshozók ismerik a problémát, mégis évek óta azon folyik a vita, hogyan pótolják a jódot, pedig ezt olcsón és gyorsan meg lehetne oldani például úgy, hogy a közétkeztetésben jódozott sót használnának - fűzte hozzá.

Kiemelte, hogy a mesterséges adalékanyagok -, amelyeket tartósított élelmiszerekhez adnak - is komoly problémákat okozhatnak a gyerekeknél: hiperaktivitást és súlyos allergiákat idézhetnek elő.  

13.2.12

Orbán Viktor napirend-előtti felszólalása az Országgyűlésben - HirTv videó , február 13

Orbán Viktor felszólalása az Országgyűlésben -Videó ,HirTV

Orbán-beszéddel kezd a parlament - nézze itt élőben!

Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, a miniszterelnök várhatóan az európai uniós csúcstalálkozókról, valamint a tavaszi feladatokról számol be a képviselőknek. A parlament ezt követően akár már ma határozhat a készülő új európai gazdasági együttműködéshez csatlakozásról, de emellett korlátozhatja a dohánytermékek kiskereskedelmét is.
Fiskális paktum
A Ház ma határozati javaslat formájában támogathatja Magyarország csatlakozását az új uniós fiskális paktumhoz, ehhez azonban az kell, hogy egyetlen képviselő se nyújtson be módosító javaslatot a külügyminiszter előterjesztéséhez, ellenkező esetben ugyanis a jövő hétre csúszik a szavazás. Az Európai Tanács állam- és kormányfői idén január végén állapodtak meg a paktum tartalmáról, és a tervek szerint a tagállamok az Európai Tanács március 1-2-ai ülésén alá is írják a dokumentumot. A kormány február 8-án tárgyalta meg a szerződés végeleges szövegéről szóló előterjesztést, elfogadását azonban az Országgyűlés támogatásához kötötte.
Dohánytermékek
A megszokott interpellációs blokk után a parlament a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló fideszes képviselői indítványról szavazhat. Az előterjesztés egyebek mellett átalakítaná a dohánytermékek árusítását, ezeket a tervek szerint csak a külön erre a célra alakuló, állami koncesszióval működő trafikokban lehetne majd megvásárolni.
Egyházügyi törvény
A határozathozatalokat követően az egyházügyi törvény módosításáról, vagyis vallási közösségek egyházzá nyilvánításáról kezdődik vita. Lázár János erről a Fidesz-KDNP egri frakcióülését követően úgy nyilatkozott, a kormányoldal "első körben" kevesebb mint húsz vallási közösséget javasol egyházzá nyilvánítani. A január 1-jén hatályba lépett egyházügyi törvény úgy rendelkezik, egyesületek egyházként történő elismertetésére az Országgyűlés vallásügyekkel foglalkozó bizottsága jogosult törvényjavaslatot előterjeszteni. A tavaly december 30-án megszavazott jogszabály egyébként tizennégy egyházat ismer el, ugyanazokat, amelyeket a nyáron elfogadott, ám az Alkotmánybíróság által közjogi érvénytelenség miatt megsemmisített egyházügyi törvény.
Csurka Istvánra emlékeznek
A parlament ma a közelmúltban elhunyt Csurka István íróra, volt MDF-es, majd MIÉP-es országgyűlési képviselőről is megemlékezik, illetve sor kerülhet az LMP-s Kaufer Virág helyére lépő Szél Bernadett mandátumigazolására és képviselői eskütételére.
hirado.hu
Kattintson az élő adásra > Duna TV 
Duna TV programja >Műsorújság

11.2.12

Mint egy családi ebéd - Orbán a frakcióülésről és a mindenbe beleszóló Európáról.

A Fidesz-frakciónak szüksége van arra, hogy egy évben legalább kétszer összeüljön és csak maga legyen, hogy mindenki elmondhassa, amit gondol, érez, akárcsak egy családi vasárnapi ebéden – fogalmazott Orbán Viktor az egri háromnapos kihelyezett Fidesz–KDNP-frakcióülés után.

A miniszterelnök szerint „le kell szerelni az ellenséges támadásokat”, mert Magyarországnak nincs szüksége arra, hogy „Európa mondja meg, hogy éljünk, erre itt a 10 millió magyar”. A kormányfő szerint békés, nyugodt, higgadt európai vitára lenne szükség, nem arra, hogy „Brüsszelből mondják meg, mit tegyünk mi magyarok”.



Tömegtüntetések az ACTA ellen Budapesten is '

                  Az  internet  cenzúrázása  régi  terv  a  világ  vezetőinek.Meg  lehet  érteni  az  álláspontjukat.Az  interneten  sok  információ  létezik  politikusokról  és  más  vezetőkről . Az  internet által  gyors  információhoz  juthatnak  sokan. Van  sok  kalóz és pornográf  oldal,mely  káros  lehet.Ezek  az  okok  elfogathatók,de  a modern  technika  által  meg  lehet  akadályozni  a  hozzáférést.A  valódi  ok : a  cezúra.Ezt  akarják  elérni.Sokan  tiltakoznak  az  ACTA  ellen  a  világon.Budapesten  is  lesz  tüntetés.Vajon  lesz  eredménye ?

"Ad acta" tenné az információszabadságot a szerzői jogok védelmében ellenzői szerint a Magyarország által is aláírt nemzetközi kalóz-ellenes megállapodás. A legújabb internetkorlátozási törekvések ellen szombaton százezrek vonulhatnak utcákra világszerte, a szabadságharc szele Budapestet is elérte.

ACTA-ellenes tüntetők Lj...
ACTA-ellenes tüntetők Ljubljanában
Reuters - Srdjan Zivulovic

 A világ harminc országában, köztük Magyarországon tüntetnek az internet szabadságáért szombaton, a Stop ACTA nemzetközi akciónapon. Az online kalózkodás és az illegális szoftverkereskedelem nemzetközi visszaszorítását célzó, titokban előkészített és megkötött Hamisítás elleni kereskedelmi megállapodás (Anti-Counterfeiting Trade Agreement – ACTA) ellen közösségi szájtokon szervezkednek. A nemzetközi Occupy térfoglaló mozgalom "gondozásában" összesen több mint kétszáz városban tüntetnek, az Egyesült Államoktól az egész unión át Ausztráliáig. A szófiai tüntetésre például 50 ezren jelezték részvételüket, a bukarestire 30 ezren (további 30 román városban pedig még ugyanennyien). A hírek szerint több mint 50 német és 40 francia városban is tüntetnek, összesen százezrek vonulhatnak az utcákra. Magyarországon négy tüntetés lesz: a térfoglalók budapesti akcióját a Képviselői Irodaház elé hirdették meg, a közösségi hálózatokon több mint ötezren jelezték részvételüket. Több százan jelentkeztek a pécsi, szegedi és székesfehérvári Occupy-tüntetésekre is.
Az ACTA sorsa egyelőre bizonytalan, még azt sem tudni, végül hány ország vállalja be. A titkos tárgyalásokon még 39 ország vett részt, a megállapodást tavaly októberben az Egyesült Államok, Ausztrália, Kanada, Japán, Dél-Korea, Marokkó, Új-Zéland és Szingapúr szignálta, majd idén januárban az EU és 22 tagállama írta alá. Mexikó és Svájc várhatóan később csatlakozik, ahogy a "kimaradt" EU-tagok, Ciprus, Észtország, Hollandia, Németország és Szlovákia is. A megállapodás megkötését az Európai Parlamentnek is jóvá kell hagynia – ez sem lesz zökkenőmentes, főleg miután az EP-s témavezető, Kader Arif az ACTA elleni tiltakozásul lemondott posztjáról. Emellett az EU-tagoknak is ratifikálniuk kell a megállapodást (esetünkben a parlamentnek törvényt kell hoznia róla). A ratifikációs folyamat a tömegtüntetések hatására elhúzódhat, a lengyel, a lett és a szlovák kormány már el is halasztotta a tárgyalását, Szlovénia tokiói nagykövete pedig bocsánatot kért, amiért meggondolatlanul aláírta az ACTA-t. Az összes csatlakozott országban tüntetéseket tartottak-tartanak, az ACTA ellenes petíciót pedig már több mint kétmillióan írták alá. 

Teljes cikk : http://nol.hu/

10.2.12

Orbán Viktort klónozni kéne '? Videó

                         Orbán  Viktort  klónozni kéne ' Ezt  is  mondják  Orbán  rajongói. Nagyon  támogatják  Orbán  politikáját  azok  akik  részt vettek  az  2012-es  évértékelő  beszédén.Felsőfokon  nyilatkoztak  Orbánról.
                Orbán  Viktort  klónozni  kéne?Hogyisne ' Szó  sem  lehet  róla ' Ezt  mondhatják  azok  akik  nem  támogatják  Orbánt.Soha  nem  láttam  Orbánt.Nem  tudom  hogy  milyen  ember.De  vajon  kik  voltak  akik  nyilatkoztak ?A  gazdagok? A  középosztály  tagjai ? Nem  tudom.Biztosan  nem  azok  akiknek  kevesebb  lett  a  fizetésük.Szokás  lett  Orbánt  és  a  kormányt  dicsérni ' Mi  indítja  az  embereket  Orbán  dicséretére ?Nem  tudom ' 



Bizottsági vita volt Magyarországról Brüsszelben - videók és vélemények

                              Bizottsági  vita  volt  Magyarországról  Brüsszelben.A  magyar  jobboldali  magyaroknak  nehezen  érthető  a  vitának  a célja.Mi  történt  Brüsszelben? Ki  mit  mondott ? Ha  nem  látta  élőben  vagy  ismét  megakarja  nézni ,  akkor  kattintson  a  következő  linkekre >
Bizottsági vita Magyarországról Brüsszelben- 8 videó/Hir TV

ATV

9.2.12

14 órától kövesse az Echo Televízió élő közvetítését! Élő közvetités az EU parlament űléséről'

Az Európai Parlament polgári szabadságjogokkal, igazságügyi és belügyi kérdésekkel foglalkozó nyilvános meghallgatást tart ma Brüsszelben a magyarországi helyzetről. Az Echo Tv 14 órától közvetíti az eseményt.
Az összesen négy és fél órásra tervezett rendezvény első blokkjában az EU legfőbb javaslattevő-végrehajtó intézményének számító Európai Bizottság részéről felszólal Neelie Kroes, a bizottság digitális kérdésekkel, médiaügyekkel foglalkozó alelnöke, Françoise Le Bail, az Európai Bizottság igazságügyi főigazgatója, a magyar kormány nevében Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter kap szót.

A második blokkban az EU partnerintézményei szólalnak meg, felszólal Dunja Mijatovic, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) médiaszabadság-képviselője is. A harmadik és a negyedik blokkban megszólalók részben olyanok, akik egyes vitatott témákban érintett szervezeteket képviselnek, részben pedig szakértők, illetve a civil szféra képviselői.

A meghívottak között van Makai Lajos, a Magyar Bírói Egyesület elnöke, Fleck Zoltán jogszociológus, valamint Arató András, a Klubrádió elnöke. A negyedik blokkban meghallgatják mások mellett Dénes Balázst, a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet (TASZ) képviselőjét, Fricz Tamás politológust, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivőjét, majd ismét szót kap Navracsics Tibor.

A közmeghallgatást kezdeményező liberális frakció korábban már szorgalmazta olyan EU-eljárás megindítását Magyarországgal szemben, amely annak kimondására irányul, hogy az országban veszélybe kerültek az uniós alapértékek.
Echo Tv - MTI 
Kattintson : http://www.echotv.hu/
 

Egerben megvédte a kormányt Orbán Viktor a Fidesz frakció előtt '

                   Egerben  megvédte  a  kormányt  Orbán  Viktor  a Fidesz  frakció  előtt.Várható  volt , hogy  Orbán  Viktor  megvédi  a  kormányát.A  frakció  üléséről  kevés  információ  szivárgott  ki.Érdekes,hogy  Orbán  Viktor  elismert  néhány  hibát.Nagyon  kevés  volt  a  kritizáló  felszólalás  a  Fidesz  frakció  ülésén.Olvassa  el  az  Origó  és  MTI  tudósítást '
"Az átalakítások veszteségének" nevezte Orbán Viktor a kormánypártok egri kihelyezett frakcióülésén, hogy nagyjából tizenöt százaléknyi választó elpártolt a Fidesztől az elmúlt másfél évben. A miniszterelnök az [origo] értesülései szerint elismerte, hogy a felpörgetett törvényhozási tempó hibákkal járt, és azt is, hogy a kormány nem tudta betartani az új munkahelyek teremtésére vonatkozó ígéretét. A képviselőket főleg a recesszió és az önkormányzatok devizaadóssága aggasztotta. Az utóbbival kapcsolatban Orbán világossá tette, hogy a kormány nem menti meg a helyhatóságokat.
Az ülésszakindító frakcióülésektől megszokott éles hangú politikai viták ezúttal nem voltak, aggodalmak viszont annál inkább előkerültek a Fidesz és a KDNP ezúttal Egerbe szervezett háromnapos tanácskozásának nyitónapján.
A szerda este Orbán Viktor politikai helyzetértékelésével kezdődött esemény résztvevői az [origo]-nak egybehangzóan azt mondták, hogy a miniszterelnök alapvetően derűs, optimista képet vázolt a kormány és a kormánypártok jövőbeli kilátásairól. A kormányfő beszédének vezérfonalát az a - már a francia Le Monde-nak adott múlt hét végi interjújában is megjelent - gondolata adta, hogy az ország és átalakítása befejeződött, a következő két évben pedig a konszolidáció időszaka, vagy ahogy maga Orbán fogalmazott: "az új rendszer bejáratása" vár a kormányra.
Tovább : http://www.origo.hu/itthon/

Eger, 2012. február 8.
Orbán Viktor miniszterelnök (k) köszönti a szimpátia tüntetés résztvevőit, amikor érkezik a Hotel Eger és Park szállodába, ahol háromnapos, zárt Fidesz-KDNP-frakcióülés kezdődik Egerben. Üléseznek a héten az Országgyűlés frakciói, hogy felkészüljenek a tervek szerint jövő héten kezdődő tavaszi ülésszakra.
MTI Fotó: Komka Péter

Budapest, 2012. február 8., szerda (MTI) - A Fidesz-frakció sajtóosztálya szerda este az MTI megkeresésére határozottan cáfolta, hogy a kihelyezett frakcióülésen napirendre kerülne a köztársasági elnök állítólagos plágiumügye.
    Szerdán az Index azt írta: "több képviselő szerint" téma lesz Schmitt Pál köztársasági elnök plágiumgyanús ügye is. Az egyik képviselő szerint annak ellenére beszélni fognak az ügyről, hogy az nem szerepel a hivatalos programpontok között - olvasható a hírportálon.
    A Fidesz-frakció sajtóosztálya erre úgy reagált: "a nevük elhallgatását kérő informátorokra való hivatkozást a frakció sajtóosztálya álságosnak és hitelt nem érdemlőnek tartja".
    Mint kiemelték: az állítólagos plágiumügy kivizsgálására már létrejött egy szakértőkből álló bizottság. A frakció véleménye szerint ugyanis egy tudományos munkát nem politikusoknak, hanem a témában jártas szakértőknek kell minősíteni - tették hozzá.
    A Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI-t úgy tájékoztatta: az Egerben tartott kihelyezett frakcióülés szerdán a miniszterelnök helyzetértékelő előadásával kezdődik. A tanácskozás csütörtöktől lesz "interaktívabb", amikor a képviselők kérdéseket tesznek fel  - jelezték.
MTI