Keresés ebben a blogban

23.3.12

Megölték a toulous-i merénylőt' Mi lesz ezután ?

                Megölték a toulous-i merénylőt - adta hírül a világsajtó.A merénylő kiakart törni , de lelőtték.Élve szerették volna elfogni.Órákig folt a tárgyalás. Nem tudjuk a részleteket,csak a végeredményt.Ismét túl vagyunk egy merényleten'Mit tanulhatunk belőle?Bármikor bárhol bárkivel megtörténhet hasonló.Nem vagyunk 100%-ban biztonságban,mert a terrorizmus vagy a szélsőséges nézeteket valló emberek megerősödtek.A világ nem vette komolyan a terrorizmust.Európa foghatja a fejét ' Mert a toulous-i merénylőhöz hasonlóan gondolkodó emberek élnek Európában.Sok merényletet a titkos szervezetek megakadályoztak.Az átlag polgár nehezen tudja megérteni azt,hogy hogyan tudnak ártatlan embereket megölni az eszmék miatt.
                Mit gondolt a merénylő?Életre halálra keresték.Megtalálták és azonosították.Hős akart lenni? Mohamed próféta közelében akart lenni ?Mert ezt is tanítják.Ha több embert öt volna meg nagyobb elismerésben részesült volna? Mohamed Mérah hős vagy gyilkos ?Az arab fiataloknak lehet hős lesz és követik a példáját.Ő erre lett kiképezve.A franciák szemében gyilkos,mert ártatlan embereket ölt meg.Ez egy ördögi kör.Franciaország elnöke megbocsájtásra és együttélésre szólította fel a lakosságot.Sőt egy szigorú törvénnyel vissza akarják szorítani a terrorizmust.Bár sikerülne.Azt tudni kell hogy az egész világot iszlámosítani akarják.Ez nagyon veszélyes cél.Eddig senkinek sem sikerült .A vallás nevében gyilkolni elfogadható?Káin gyilkolt először a Biblia beszámolója szerint.Ki állt a háttérben ?Nem Isten ' 1 Mózes : 4-15 A zsidók és az arabok közötti háború nagyon régi .Olvassák el a 1 Mózes 21 Fejezet-et.Az iszlámról itt olvashatnak.Mi történt március 22-én ?
A rendőrség egyik mesterlövésze lőtte fejbe a toulouse-i merénylőt, amikor éppen menekülni próbált - közölte a francia államügyész. Francois Molins szerint a részt vevő speciális kommandó tagjai csak önvédelmi célból tüzelhettek, közülük öten sérültek meg a merénylő elfogására szerdán indított akcióban.
Mohamed Merah golyóálló mellényt viselt, amikor a kommandó tagjai csütörtökön behatoltak abba a toulouse-i házba, ahol elbarikádozta magát - közölte a BBC szerint csütörtöki sajtótájékoztatóján a francia államügyész, Francois Molins. A férfi a belépőkre körülbelül 30 lövést adott le Colt 45-ös fegyveréből, de mint kiderült, többféle fegyvere is volt, rengeteg lövedéket tartott maga mellett, és Molotov-koktélokkal is készült a házat körülvevők fogadására.
Az államügyész szerint végül egy rendőrségi mesterlövész végzett Marah-val, aki akkor kapott fejlövést, amikor menekülni próbált. Molins szerint a rendőrség és a kommandó mindent megtett, hogy élve fogják el a merénylőt, az akcióban részt vevők csak önvédelemre használhatták a fegyvereiket.Videó és képgaléria >>
Nem lesz sok olyan francia, aki könnyet hullajt érte – mondta bölcsen Marine Le Pen, aki amint lehetett, azonnal folytatta előzőleg megszakított elnökválasztási kampányát.  Bővebben >>
További cikkek 

- Ostromállapot (MNO)  
- Agyonlőtték a toulouse-i terroristát (TV2)  

- Menekülnek a zsidók Franciaországból (Ma.hu
- Sarkozy: a muzulmán polgártársainknak semmi köze a történtekhez (hvg.hu)
- Sarkozy: büntetendő lesz a szélsőséges propaganda (Magyar Hírlap)  
 

Nincsenek megjegyzések: