Keresés ebben a blogban

16.12.11

Az IMF küldöttsége váratlanul elment Budapestről' Orbánnak győzelem,a magyaroknak tragédia ?

Az IMF  küldöttsége  váratlanul  elment  Budapestről'Orbánnak  győzelem,a magyaroknak  tragédia ? Magyarországnak  pénz  kell. Az  IMF  küldöttsége  Magyarországon  tárgyalt  a  leendő  hitel  részleteiről.Ma  az  IMF  küldöttsége  reggel  repülőgépre  ült  és  elment.Mi  az  oka ? A  kormányszóvivő  nem  mond  semmit.Komoly  oka  lehet.Ez  most  Orbánnak  győzelem ?Sikerül  a  terve ?Orbán  hallgat.De  a  források  megerősítették,hogy  komoly  nézeteltérés  miatt  távozott  az  IMF  küldöttsége.Ennek  a  hírnek  most  örvendjenek  a  magyarok?Kinek  használ ?Már  a  forint  is  sokat  gyengült.Ez  lesz  a  magyaroknak  a tragédiája?Sok  magyar  aggódva  hajtja  álomra  a  fejét.Mi  lesz  holnap  és  holnap  után ? Orbán  mit  mond  erre?Európát  nem  Orbán  irányitja'Fellegi  tagadja,hogy  nagy  baj  van 'Lázár  szokásosan  arrogáns  és  nevet.Szijjártó  sem  tud  semmit.A  Jobbik  ünnepel.Mit? Az  államcsődöt?Ez  a  spekuláns  támadás?


Váratlanul megszakadt az IMF-fel folytatott tárgyalás. A Nemzetközi Valutaalap és az Európai Bizottság előrehozták repülőjegy foglalásaikat és péntek reggel elutaztak Budapestről, noha az eredeti program szerint még délutánra is terveztek megbeszéléseket.
Idő előtt hazautazik az IMF és az Európai Bizottság Budapesten tárgyaló delegációja - értesült több, egymástól független forrásból az Index. Az új  biztonsági hitelmegállapodásunkról előzetesen tárgyaló szakértők információink szerint három kulcskérdésben nem tudtak megállapodni a magyar kormányt képviselő tárgyalópartnerekkel.
Az értesülésünket brüsszeli forrás is megerősítette: a tárgyaláson részt vevő felek közül az Európai Bizottság képviselői valóban váratlanul utaztak haza péntek reggel. Úgy volt, hogy még péntek délután is folytatódnak az egyeztetések a magyar kormánnyal és az IMF-fel, ám egy péntek hajnali géppel már el is mentek az EU képviselői. Gyors távozásuknak az az oka, hogy reménytelennek látták a megegyezést a magyar féllel.
Tovább : http://index.hu/gazdasag/

Nincsenek megjegyzések: