Keresés ebben a blogban

3.12.11

Épelméjűnek tartja magát a norvég tömeggyilkos

                                 Megáll  az  ész ' Breivik  épelméjűnek  vallja  magát 'Nem  fogadja  el  az  orvosszakértők véleményét.Lehet,hogy  rákényszerítik  a  betegséget?Nagyon  érdekes  az  ügy.Más  szakértők  nincsenek ?

Anders Behring Breivik, aki július 22-én 77 ember ölt meg Norvégiában, elutasítja az őt elmebetegnek nyilvánító pszichiátriai jelentést - tudatta szombaton egyik ügyvédje.
Az ügyvéd hat órán keresztül tárgyalt ügyfelével a pszichiáterekkel folytatott beszélgetéseiről készült jelentésről, és szavai szerint Breivik nem osztja a pszichiáterek következtetéseit. „Szerinte ténybeli hibák, hazugságok és összefüggéseiből kiragadott kijelentések szerepelnek benne" - mondta el a Verdens Gang című napilap szombati számában a merénylő egyik ügyvédje, Odd Ivar Groen.
A norvég törvényszék kedden közölte, hogy a szakértői jelentés szerint a szélsőjobboldali Breivik paranoiid skizofréniában szenved.
Breivik „úgy véli, hogy az orvosszakértők nem ismerik eléggé a politikai ideológiákat. Különösnek nyilvánították bizonyos kijelentéseit, amelyek szerinte egyáltalán nem különösek" - mondta Groen a lapnak, és közölte, hogy védence nem olvasta a 243 oldalas jelentés egészét.
Norvégiában az elmebetegségre hivatkozó védekezésnél azt kell bizonyítani, hogy a vádlott pszichotikus állapotban volt a terhére rótt bűntett elkövetésekor, vagyis oly mértékben elveszítette kapcsolatát a valósággal, hogy már nem volt képes kontrollálni cselekedeteit.
„Ha a végkövetkeztetés az, hogy Behring Breivik nem beszámítható, akkor a per után kérni fogjuk a bíróságot, hogy kötelező elmegyógyászati kezelésben részesüljön" - közölte keddi sajtótájékoztatóján Inga Bejer Engh ügyész. Hozzátette, hogy e kezelés „élethossziglan" tarthatna.
Forrás : http://nol.hu/kulfold/


Nincsenek megjegyzések: