Keresés ebben a blogban

3.12.11

Készül a Magyar Köztársaság temetése '

Még  néhány  nap  és  nem  lesz  Magyar  Köztársaság ' Helyette  lesz  Magyarország.2010-ben  ezt  szavazta  meg  a  magyar  emberek  többsége.Nem  jól  hangzik  a  Köztársaság  kifejezés.A  Magyarországot  külföldön  Hungary  néven  ismerték.A  Fidesz  kormány  határozata  alapján  2012  január  elsejétől  hazánkat  Magyarországnak  fogják  hívni.Nem  volt  jó  a  régi  elnevezés,mert  nem  volt  kifejező.Ez  a  törvény  meddig  lesz  érvénybe ? Az  előző törvény több  mint  húsz  évig.Semmi  nosztalgia 'A  régi  rossz  volt  és  nem  volt  történelmi.Mert  1944-től  2010-ig  illegális  vagy  a  Fidesz  által  nem  jóváhagyott  történelmi  korszak  volt.Nem  csak  a  Köztársaság  nevét  változtatják  meg  ,hanem  a  történelmet  is.Így  be  lesz  írva  a  nevük  a  magyar  történelembe '


Jövőre megváltozik az ország elnevezése, ezért az addig hátralévő időben a kormány egyesével törli a Magyar Köztársaság kifejezést több törvényből, de lecserélik az országhatáron felállított országnévtáblákat is. Ezzel a munkával a rendszerváltáskor nem bajlódtak ennyit, a mostani aprólékos munkába azonban úgy tűnik, egy hiba becsúszott.
Forrás: MTI/Máthé Zoltán 
Magyar Köztársaságról Magyarországra változik az új alaptörvény értelmében az ország hivatalos elnevezése január 1-jétől. A kormány minden egyes törvényt egyenként módosít, átírja bennük a Magyar Köztársaság kifejezést. Az erről szóló javaslatot már benyújtotta a kormány a parlamentnek - közölte az [origo] megkeresésére a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. Az egyes törvények alaptörvénnyel összefüggő módosításáról szóló javaslat parlamenti vitáját a kiírás szerint pénteken délben le kellett volna zárni, de még napirendre sem került a jogszabály, igaz, elfogadását ez aligha veszélyezteti.
A minisztérium szerint a törvényeknél alacsonyabb szintű jogszabályok hasonló értelmű módosítása 2012 elejére marad, ezt az egyes minisztériumok maguk végzik el, attól függően, hogy egy jogszabály melyik minisztérium feladatkörébe tartozik. Az ehhez szükséges aprólékos előkészítő munkát a minisztérium két munkatársa végezte a minisztérium szerint, más munkáik mellett.
Tovább : http://www.origo.hu/itthon/

Nincsenek megjegyzések: