Keresés ebben a blogban

21.10.11

Kiszámolták: ma van a világvége - vagy mégsem?

                  Aki  olvassa  ezt  a  bejegyzést  legyen  nyugodt 'Nem  biztos,hogy  ma  lesz  a  világ  vége 'Lehet,de  nem  biztos 'Mindenki  aki  azt  állítja,hogy  tudja  a  világvége  pontos  dátumát,az  hamis  próféta .A  világvége  eljön,de  a  pontos  dátumát  senki  nem  tudja,csak  Isten ' 
Olvassák  el  a  bibliai  idézetet :
Máté  evangéliuma  24 : 36 - Károli  fordítás,Netbiblia 
Arról a napról és óráról pedig senki sem tud, az ég angyalai sem, hanem csak az én Atyám egyedül.

Október 21-re, azaz mára jósolja a világvégét az az amerikai rádióprédikátor, aki idén tavasszal már csúnyán lejáratta magát egy hasonló "látnoki" bejelentéssel. 
Harold Camping, a Family Radio Network prédikátora legutóbb "a biblián alapuló számkódokra" alapozva azt állította, hogy május 21-én jön el a végítélet napja, amikor óránként földrengések rázzák majd meg a bolygót, és az életben maradottakra több hónapi kínszenvedés vár.
Camping, miután jóslata nem teljesedett be, júniusban agyvérzést kapott. A honlapján utóbb azt állította, hogy Isten nem földrengésekkel, hanem a félelemmel rázta fel az emberiséget. Most az állítja, hogy a vég csendesen köszönt majd be október 21-én.
Lorenzo Di Tommaso, a Concordia Egyetem vallástörténésze a LiveScience-nek elmondta: a világvégét jósoló személyek és csoportok utólag rendszerint azzal próbálják meg kimagyarázni a kudarcukat, hogy a jóslat helytálló volt, csak nem megfelelően értelmezték.
Forrás : http://hvg.hu/panorama/20111021_vilag_vege_harold_camping
  

Nincsenek megjegyzések: