Keresés ebben a blogban

21.10.11

Nem Orbán az első Magyarországon 'Felháboritó '

Nem  Orbán  az  első  Magyarországon 'Felháboritó ' A  magyar  emberek  jobban  szeretik  Kósa  Lajost ?Ezt  nem  lehet  szó  nélkül  hagyni.Sőt  egyre  kevesebben  szavaznának  a  Fideszre 'Jön,hogy  ne  higgye  az  ember.Most  amikor  belépünk  az  új  dicső  korszakba ?Vagy  a  Medián  kozmetikázta  az  eredményt  ? 

Javult az MSZP támogatottsága, és több mint egy év után most először nem Orbán Viktor a legkedveltebb politikus – derül ki a Medián októberi felméréséből.
Az utóbbi hónap legjelentősebb változása az MSZP erősödése: a szocialisták támogatottsága a teljes népességben 12-ről 17 százalékra nőtt, ami a legjobb eredményük 2009 márciusa óta. A Jobbik és az LMP valamelyest veszített az előző havi, rekordot jelentő népszerűségéből, igaz, a Jobbik a választani tudó „biztos” szavazók körében megőrizte 20 százalékos eredményét. A kormányoldal támogatottsága a teljes népességben nem változott az előző hónaphoz képest, ám a választani tudó „biztos” szavazók körében 2006 nyara óta először csökkent a Fidesz aránya 50 százalék alá (47 százalék). Eközben tovább emelkedett, és immár 43 százalék azok súlya, akik azt mondták, biztosan nem szavaznának a Fideszre. A választási részvételi kedv egyébként a húszéves negatív rekordot jelentő szeptemberi szinthez képest kissé javult, de a „biztos” szavazók mostani 43 százalékos aránya továbbra is nagyon alacsonynak számít.
A kormány munkájának megítélése tartósan romló tendenciát követ – csak a válaszadók 28 százaléka mondott kedvező véleményt, és még a Fidesz-szavazóknak is közel egynegyede elégedetlen az eredményekkel. Ezzel szinte egybevág, hogy az emberek 69 százaléka (és a fideszes szavazók 29 százaléka is) úgy érzi, az országban rossz irányba mennek a dolgok.
Fotó: Stiller Ákos
Orbán Viktor népszerűsége a tartós tendenciát követve egy százalékponttal tovább csökkent, és jelenleg már csak a válaszadók 37 százaléka látja őt szívesen „fontos szerepben”. A miniszterelnök, aki 2010 júliusa óta megszakítás nélkül vezette a politikusok népszerűségi rangsorát, októberben még a képzeletbeli dobogóról is leszorult, ugyanis Kósa Lajos (40 százalék), Schmitt Pál (39 százalék) és Rogán Antal (38 százalék) is kedveltebbnek bizonyult nála. Az ellenzéki vezetők közül az LMP-s Schiffer András a legkedveltebb (34 százalék). Pártjához hasonlóan lényegesen javult néhány szocialista politikus népszerűsége. Utóbbiak körében (28 százalékos támogatottságával) Mesterházy Attila vezet, akit a 25 legismertebb politikus összesített listáján Vona Gábor (27 százalék) követ.
Forrás : http://hvg.hu/

Nincsenek megjegyzések: