Keresés ebben a blogban

18.10.11

Kósa megint megszólalt, a forintnak annyi '

                        Miért  szólal meg  olyan  aki  nem  ért  a  gazdasághoz ?Már  egyszer  pórul  jártunk.Miért  mondott  véleményt  Kósa  Lajos ,ha  nem  ért  hozzá ?És  ha  azt  vesszük,hogy  ő  lett  volna  a  Fidesz  elnöke  ' Hallgasson,ha  nem  ért  hozzá' Miért  kell  vérig sérteni  az  IMF-et ?Már  megérzi  a  forint 'Kósa  Lajos  nagyszerű  polgármester  Debrecenbe. Azt  gondolja,hogy  mindenhez  ért ?De Püspökladány  esetében  is  azt  mondja,hogy  a 20%  részvétel  az  nagyszerű  eredmény ?Nahát ' De  mit  mond  erre  a  szakma ?

Forrás: MTI / Czeglédi Zsolt
Higgadtan nehezen minősíthető szavak hagyták el újra Kósa Lajos száját, mondhatni, zseniális időzítéssel. Úgy tűnik, senki sem világosította fel a Fidesz alelnökét, hogy kritikus szinten áll a forint, egyre többen és többet beszélnek arról, hogy Magyarország spekulációs célponttá válhat. Egy ilyen pillanatban demagóg módon lehülyézni az IMF-et, ritkán sül el jól.
Kósa a köztévé reggeli adásában jópofáskodott. Például azt mondta, hogy nem hívtuk az IMF-et, jött az magától. Az sem kispályás beszólás, hogy kényes helyzetben volt a kormány, mert ha nem beszélünk velük (az IMF-fel), akkor az a kritika éri a kabinetet, hogy bunkók vagyunk, mert nem beszélünk velük. De ez még hagyján, Kósa mindig így beszél, ha úgy véli, hogy a sajátjaihoz szól, eddig csak a Hír Tv-ben, de újabban úgy tűnik a köztévében is.
A legdurvább része ez: az IMF budapesti irodavezetőjére azt mondta, hogy "olyan mértékben nincs tisztában a magyar helyzettel, amely mellett nem is érdemes konzultálni."  A "mindenki hülye, csak mi látunk mindent jól" hozzáállás nem újdonság, de az szomorú, hogy ha így is gondolja, egy kritikus helyzetben képtelen az önuralomra egy olyan politikus, aki egyszer már keményen begyengítette szavaival a forintot.
Persze a tavalyi esés csak pár napos volt, Kósa akár azt is gondolhatja, hogy majd megint megszívják a spekulánsok. De aki sokat játszik a tűzzel, az előbb-utóbb csúnyán megég. És egy országgal szórakozik.
A forint napi mélypontra esett, 298,5 a kurzus. A cseh korona erősödik, a zloty stagnál.
 A nemzetgazdasági tárca épp egy hete fényezte az IMF-et.
Forrás : http://ecoline.hu/

               Kósa  Lajos  az  M1-en  a  Ma  Reggel  adásában '
 
Videó : http://videotar.mtv.hu/Videok/

Nincsenek megjegyzések: