Keresés ebben a blogban

26.5.12

Nyirő újratemetése Tőkés győzelme ? Ki lesz a következő ?

Tőkés László és a romániai Magyar Polgári Párt ismét a címoldalakra került Nyírő József újratemetésével.Ez egy remek húzása Tőkésnek a helyhatósági választások előtt. Vajon sok szavazatot hoz ? Tőkés sokszor sikeresen tudta meglovagolni a nemzeti érzéseket.A statisztikák szerint a Magyar Polgári Párt messze elmarad az RMDSZ mögött a népszerűség tekintetében.Tőkés egy másik húzása az volt,hogy ezt a temetést a magyar parlament is támogatja. A Magyar Polgári Párt tiszteletbeli elnöke is ott lesz az újratemetésen, Kövér László.Az RMDSZ elhatárolódik .Tőkésnek nem számít a magyar-román diplomáciai konfliktus.Sőt az új román választási törvény értelmében bárki bejuthat a román parlamentbe.Nincs küszöb.Vajon sikerül Tőkésnek sok magyar szavazót elhalászni az RMDSZ-től? Június 10-én választ kaphatunk a kérdésre. Nyírő temetése fellobbantotta a magyar ellenes érzéseket Romániában.Vajon a magyar kormány tovább feszíti a húrt ?Ősszel lesz parlamenti választás Romániában.Jó volna , ha a romániai magyarok összefognának. A jelen helyzetben az összefogás nem lehetséges.A román hírcsatornákon olvasható egy hír,mely szerint nem temethetik újra Nyírő Józsefet. Milyen híreket olvashatunk ma?
Hargita megye prefektusi hivatala kérni fogja a Nyirő József nevére kibocsátott temetkezési engedély semmisségének megállapítását - közölte a román kormány parlamenti kapcsolatokért felelős minisztere.
Az Agerpres hírügynökség jelentése szerint Mircea Dusa miniszter pénteken este újságíróknak elmondta: személyesen járt Székelyudvarhelyen, hogy áttanulmányozza azokat a dokumentumokat, amelyek alapján a polgármesteri hivatal pénteken kibocsátotta a temetkezési engedélyt Nyirő József nevére.
"Megállapítottam, hogy léteznek olyan elemek, amelyek azt bizonyítják, hogy a temetkezési engedély semmisnek minősül, és még ma (pénteken) este Hargita megye prefektusi hivatala kérni fogja a temetkezési engedély semmisségének megállapítását" - jelentette ki Mircea Dusa, aki korábban Hargita megye prefektusi tisztségét töltötte be. Hozzátette: "nem hiszi, hogy a magyar állam tovább feszíti a húrt" Nyirő József újratemetésének ügyében anélkül, hogy a román állam beleegyezésével rendelkezne.
Tovább http://www.hirado.hu/Hirek/
Legújabb hír : Feltartóztatták a romániai rendőrök Lukács Csabát

1989-ben nem gondoltam volna hogy megélem a Horthy korszak rehabilitálását. Nem gondoltam volna,hogy Horthyból még nemzeti hős vagy magyar szent lesz.Amikor bejelentették Horthy újratemetését nagy volt a meglepetés. Antal József nem látott semmi kivetnivalót és engedélyezte.Holnap újratemetik Nyírő Józsefet. A kérdés az , hogy ki lesz a következő ?

Nincsenek megjegyzések: