Keresés ebben a blogban

13.5.12

Taps Matolcsynak?Megmarad a Robin Hood-adó: többen többet fizetnek majd '

Taps Matolcsynak,mert ismét nagyot alkotott.Marad a Robin Hood-adó,sőt lesz nagyobb és több adó.Igen látható az ,hogy Matolcsy miért miniszter.A kormánynak nagy szüksége van pénzre.Hogyan tud több bevételhez jutni? Ha több és nagyobb adót vet ki.Ezt Matolcsy maradéktalanul teljesíti.Orbán büszke lehet a miniszterére.Matolcsy nem fogják áldani a vállalkozók,de kit érdekel? Taps Matolcsynak. Ki issza meg a levét? Mi ' Ez nem számít '
Nem maradtak ki a péntek esti szórásból az energiaszolgáltatók, csak a rájuk vonatkozó javaslatot egy salátatörvényben terjesztette be a nemzetgazdasági miniszter. Nemcsak az adókulcs nő, hanem az adóalanyokat is szélesíti Matolcsy, miután a vízközmű- és települési hulladékkezelő közszolgáltatóknak is fizetniük kell majd. Bár a kiszivárogtatások nem voltak pontosak, a társasági adó típusú terhek összességében kiadhatják az előzetesen megszellőztetett harminc százalékot.
Nyolcról tizenegy százalékra emeli az energiaellátók jövedelemadójának mértékét (a Robin Hood-adót) a kormány, és egyúttal kiterjeszti azt egyes közműszolgáltatókra is, derül ki az adózást érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatból, melyet pénteken nyújtott be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.
A kormány ezzel a távhőszolgáltatás versenyképességéről szóló törvényt írja felül – és egyúttal ki is üresíti. A bevétel ugyanis a központi költségvetésé, vagyis a kincstáré lesz, és nem kapják meg azok a célirányzatok, melyekhez eddig hozzá voltak rendelve, és a távhő energiatakarékos felhasználását, szabályozását, mérhetőségét szolgálták.   
A harmadik változat győzött
Ezzel egy hosszú huzavonának a végére tehet pontot a parlament – ha nem jön közbe más módosítás. A Széll Kálmán Terv 2.0-ban eredetileg az volt benne, hogy az energiaszolgáltatók különadója megszűnik, de megmarad a Robin Hood-adó. Mértéke viszont nyolcról tizenhat százalékra nő, amiből a kormány a 2013-as évre 55 milliárd forintos összeget remélt.
Tovább : http://hvg.hu/gazdasag/

Nincsenek megjegyzések: