Keresés ebben a blogban

10.11.11

Európai Bizottság: Orbánék veresége várható az államadósság elleni háborúban

Nagyot  téved  az  Európa  Bizottság ' Azt  jósolja,hogy  Orbán  vereséget  szenved  az  államadósság  elleni  háborúban'Nálunk  nem  lesz  válság.Nálunk  fejlődés  lesz 'Orbán  megmagyarázza  Londonban a  helyzetet. Európa  prognózisa  helytelen '

Az Orbán-kormány aktuális előrejelzéséhez képest egy százalékponttal alacsonyabb növekedést és magasabb inflációt vár az Európai Bizottság 2012-es prognózisa. A bizottság nem hisz a kormány államadósság elleni háborújának sikerében. Az EU-ban mindenütt lefékeződik a növekedés, ami a bizottság szerint a 27 tagállamban 0,6 százalékot ér csak el a GDP arányában.
Az Európai Bizottság szerint borúsak Magyarország kilátásai 2012-re. Az exportkapacitás növekedni fog, amint az új gyárak (Mercedes és a Hankook) megkezdik a termelést, ugyanakkor a világgazdasági aktivitás bizonytalansága jelentősen befolyásolja majd a nyitott magyar gazdaság növekedését.
A jövő évre tervezett költségvetési kiigazítás (melynek jelentős része a tavalyi és az idei lazítást igazítja ki) negatív hatással lesz a gazdaság teljesítményére. A gazdaságra negatívan ható intézkedések között az Európai Bizottság az adóváltozásokat és a legalacsonyabb jövedelmű háztartások terheinek emelkedését nevesíti.
Egy százalékpontos tévedés
Az Európai Bizottság szerint a kormány által várt 1,5 százaléknál jövőre jóval kevesebb, 0,5 százalékos lesz a magyar gazdaság növekedése. Az infláció ugyanakkor a kormányzati 4,2 százalékos előrejelzéshez képest magasabb, 4,5 százalékos lesz.
 Tovább :

Nincsenek megjegyzések: