Keresés ebben a blogban

26.11.11

A Fidesz frakció nem mer Orbán ellen beszélni '

A  Fidesz  frakció  nem  mer  Orbán   ellen  beszélni.Van  véleményük,de  Orbán  előtt  hallgatnak.Miért  félnek ? Az  ország  nagy  bajban  van  és  nagyobb  bajban  lesz,ha  nem  tesznek  gyors  intézkedéseket.Lassan  mindenki  ellensége  lesz  Orbán  Viktornak ? Bezzeg  Gyurcsány  ellen  nagy  tömeg  vonult  az  utcára 'Most  mi  lesz ?Mint  a  régi  szép  időkben , hazudni  a  főnöknek ? De  hátha  észhez  tér  Orbán  Viktor '

„Nem kérdés, egy fantaszta” – jellemezte a nemzetgazdasági minisztert a nagyobbik kormánypárt egyik neve elhallgatását kérő befolyásos parlamenti képviselője a hvg.hu-nak. A fideszes politikus azt mondta, véleményével nincs egyedül a frakcióban, a múlt heti gazdaságpolitikai fordulat, az IMF megkeresése és a hitelminősítő, a Moody's csütörtöki döntése után egyre többen gondolják úgy, hogy a miniszterelnöknek menesztenie kéne Matolcsy Györgyöt.
A hitelminősítő csütörtök éjjel Londonban közölte, hogy a befektetésre már nem ajánlott "Ba1"-re rontotta a magyar államkötvények osztályzatát az eddigi "Baa3"-ról, és az új besorolásra is a további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást hagyott érvényben. A hitelminősítő a leminősítést azzal indokolja, hogy növekszik a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy az ország képes lesz-e teljesíteni a költségvetési konszolidációra és az államadósság-csökkentésre irányuló középtávú terveit.
A Moody’s döntésére a Nemzetgazdasági Minisztérium pénteken közleményben reagált, amiben azt hangsúlyozta, mivel az értékelésének semmilyen valós alapja nincs, a magyar kormány nem tudja azt másképp értelmezni, mint a Magyarország elleni pénzügyi támadások részeként. (Az elemzői véleményeket a Moody's döntéséről itt olvashatja.)

Orbán Viktor és jobbkeze: Matolcsy György - ki a hibás?
 
Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt
Teljes  cikk :http://hvg.hu/itthon/

Nincsenek megjegyzések: