Keresés ebben a blogban

24.11.11

Schmitt szerint nincsenek határontúliak ' Egységes a magyar nemzet ' Lesz történelmi Magyarország?

Rendkivűli  bejelentést  mondott  Schmitt  Pál.Nem  lesznek  határontúliak.Nincs  különbségek.A  magyar  nemzet  egységes.A  kormány  politikája  nemzetpolitika.Ezek  szerint  lesz  történelmi  Magyarország?Hogyan  tudja  ezt  elérni  a  magyar  kormány?Ezt  az  Európai  Unió  is  jóváhagyta?Miért  mondta  Schmitt Pál? Miért  nem  Orbán  Viktor  jelentette  be ?De  óva  intem  magamat '  Ne  legyen  ez  a  bejelentés  csak  egy  délibáb ' Megint  megegyeztek  a  nagyhatalmak  egymás  között,melyről  mi  nem  tudunk ?Nem  tudom  a  válaszokat,ezért  én  nem  tudok  örvendeni  ennek  a  rendkivűli  bejelentésnek ' Van  egy  közmondás : Ne  igyál  előre  a  medve bőrére ' 

A köztársasági elnök a MÁÉRT ülésén azt mondta, határon túli politika helyett nemzetpolitikára van szükség, és a megközelítések között téves volt a magyarok szétválasztása, a határon inneni és a határon túli magyarok közötti különbségtétel.

Scmitt Pál kifejtette: az új nemzetpolitika alapja a jövőre hatályba lépő alaptörvény, amely egységes magyar nemzetről beszél, továbbá a magyar állampolgársággal is kifejezett tényleges egység.
Az államfő szerdán fogadta a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) résztvevőit. Az eseményen Schmitt Pál kifejtette: a rendszerváltás óta sokféle „érzelmi és értelmi alapú politizálás" jellemezte a kapcsolattartást a határokon túli magyarsággal. A megközelítések között téves volt a magyarok szétválasztása: a határon inneni és a határon túli magyarok közötti különbségtétel - mondta az államfő a Köztársasági Elnöki Hivatal által az MTI-hez eljuttatott beszéde szerint. A köztársasági elnök hangsúlyozta, „az egyetértésért harcolni kell, de az összetartozásunk öröklött kincs".
Az új alaptörvény és a határon túli magyaroknak megadott magyar állampolgárság lehetővé teszi, hogy „érzelmi és értelmi útkeresés helyett" igazi együttműködés alakuljon ki, és a magyarság világméretű jelenlétére lehetőségek forrásaként lehessen tekinteni - mondta. Mint rámutatott, a Máért összehívása és a Magyar Diaszpóra Tanács létrejötte a régi viták lezárását jelenti, új együttműködést, a Nemzeti Regiszter pedig a kapcsolattartást segíti, a kötődést erősíti.
Tovább : http://nol.hu/kulfold/

 

 

Nincsenek megjegyzések: