Keresés ebben a blogban

26.11.11

Putyin és Goebbels között emlegeti Orbán Viktort a la Repubblica című olasz lap

Olaszországi  támadás : Putyin  és  Goebbels  között  emlegeti  Orbán  Viktort  a  la  Repubblica  olasz  lap 'A  nemzetközi  összeesküvés  bizonyítéka  ez  a  cikk.Nagyon  durva  szavakat  használt  az  olasz  lap.Ezt  nem  lehet  szó  nélkül  hagyni.Orbán  Viktort  meg  kell  védeni.Hogyan  lehet  Geobbelshez  hasonlítani?Sőt  még  Horthyit  is  meg  említik  a  cikkben.Sajnos  én  nem  voltam  katona.így  én  nem  tudom  megvédeni.De  hol  vannak  a  magyar  emberek ? Hol  vannak  a  Polgári  Körök ?Orbán  Viktorról  már  van  néhány  cikk  a  világsajtóban,de  ez  az  egyik  legdurvább ' Nem  tetszik  a  világnak  a  magyarok  sikere?Mi  lesz  Orbán  Viktor  válasza?

A lap megjegyzi, hogy Magyarország, hasonlóan „szomszédjához, Lengyelországhoz”” – mint ismert, Magyarország nem határos Lengyelországgal – nem része az euró-övezetnek, és „a nacionalista-autoriter” Orbánnak – aki a baloldali napilap szerint „Berlusconi és Putyin híve” – még kétharmados többséggel sem sikerült rendbe tenni a gazdaságot, cserébe a lap szerint „az új, autoriter alkotmány” valóban bebiztosította a miniszterelnök hatalmát.

A baloldali napilap szerint a kormány retorikája, amelyben a nemzetközi tőkét támadja, „Goebbelshez áll közel” – az eredmény a la Repubblica véleményében lassuló gazdasági növekedés és növekvő munkanélküliség.
Mivel a kormány gazdaságpolitikája nem jött be, kénytelenek az IMF-hez fordulni. Az olasz lap tényként állítja, hogy Orbán azt állította volna: ha jön az IMF, ő lemond.
A la Repubblica szerint, miközben az IMF-hez fordul a kormány, befelé „provokatívan nacionalista” választási törvényt készül elfogadni. A lap az egész választási reformból annyit emel ki, hogy a határon túli magyarok is szavazhatnak majd – majd ugyanazon mondatban rögtön megemlíti Horthyt és Hitlert is. A lap amúgy azt állítja, hogy Nagy-Magyarország csak Horthy Miklós alatt létezett.
Forrás : http://hetivalasz.hu/itthon/

Nincsenek megjegyzések: