Keresés ebben a blogban

31.1.12

Jó hír Budapestnek ? Mindenki elkötelezett a BKV megmentésében ?Lesz útdij ?

                               Jó  hír  Budapestnek ? Mindenki  elkötelezett  a  BKV  megmentésében ? Mennyibe  fog  ez  kerülni  a  budapestieknek ?Lesz  útdij ? BKV-t  megmentik ? Aggodalomra  ad  okot  Tarlós  István  nyilatkozata :
A kormány kedd délelőtt egyeztetett a BKV helyzetéről a főpolgármester részvételével. A főváros az ügyben január elején juttatta el a kormányfőnek és több kormánytagnak a megoldási javaslatait, amelyek között a BKV zárolt 32 milliárd forintos normatív támogatásának feloldása, úthasználati díj bevezetése, a régiós elvű közösségi közlekedési adó kivetése, a helyi iparűzési adó mértékének emelése és a közösségi közlekedés áfakulcsának 27-ről 5 százalékra csökkentése szerepelt.
MTI 2012. január 31
Tarlós nyilatkozata- Videó
                           
                        
                 Mit  nyilatkozott  a kormány ?

Budapest, 2012. január 31., kedd (MTI) - A Nemzetgazdasági Minisztérium, a kormány és Budapest vezetése is elkötelezett abban, hogy megmentsék a BKV-t, de vannak még kérdések, amelyeket tisztázni kell - mondta Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján.
    Az államtitkár közölte: a kormányzat kész minden segítséget megadni a fővárosnak, hogy a BKV a szolgáltatását fenn tudja tartani. A kormány egy 1 plusz 1 forintos elvet akar érvényesíteni, azaz minden 1 forint kormányzati támogatás mellé 1 forint önkormányzati forrást szeretnének.
    Szatmáry Kristóf jelezte: a 32 milliárd forint zárolt normatív támogatás feloldására is van lehetőség, ennek feltétele, hogy átfogó tervet készítsenek a BKV finanszírozásáról, illetve a fővárosnak biztosítania kell a kormányt, hogy elő tudja teremteni a saját forrásait.
    Az államtitkár jelezte, vissza kell még térni bizonyos kérdésekre, arra is, hogy a főváros által meghozott lépések elegendőek-e.
 
Ki  javasolta  az  útdijat ? Tarlós válasza - Videó

Nincsenek megjegyzések: