Keresés ebben a blogban

3.1.12

Királylépcsőn vitték Orbánt a tüntetők elől

                       A  rendőrséget  lehet  dicsérni,mert  jól  teljesítették  a  feladatukat  január  másodikán.Megvédték  a  miniszterelnököt.A  terrorelháritók  is  mindent  megtettek.Nem  volt  szabotázs.Orbán  Viktor  és  Schmitt  Pál  valamint  a  többi  vendég  ünnepelhetett'
Budapest - A miniszterelnöknek az Operába az oldalsó bejáraton, az úgynevezett királylépcsőn kellett bemennie, és onnan is vitték ki testőrei a még a gyalogosok előtt is lezárt mellékutcákon keresztül a hétfői tüntetés alatt.
       A királylépcsőt még Ferenc József császárnak építették a XIX. században, és onnan egyenes út vezet a királyi páholyba. A főbejáratot paravánnal takarták el a rendőrök, és biztos ami biztos, reflektorokkal világítottak a mintegy százméternyire várakozó tüntetők szemébe, hogy ne láthassák a kilépőket.
Az épület oldalsó bejárata az úgynevezett Királylépcső

A tüntetés képeiért kattints a fotóra!

A hivatalos verzió szerint nem az utolsó pillanatban változtatták meg Orbán útvonalát.

– A miniszterelnök az előzetes terveknek megfelelően ugyanott ment be és ugyanott távozott – mondta a Blikknek Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

Míg bent az új alkotmány év eleji hatálybalépését ünnepelték, addig az Andrássy úton a rendőrség becslései szerint 60-70 ezren tüntettek ellene. De nemcsak Budapest utcáin bírálták az alaptörvényt, hanem a külföldi újságok hasábjain is.
A rendőrség szerint a tüntetés rendbontás nélkül ért véget, és mindössze egy embert kellett előállítani.

– Elég nagy pofon volt ez a tüntetés Orbán Viktornak, hiszen szinte bujkálva kellett megérkeznie, hogy az általa kreált ünnepségen részt vehessen az Operában – fogalmazott Vasali Zoltán politikai elemző, aki szerint a következő hónapokban tovább nőhet az elégedetlenség.

– A lakosság egyre inkább a saját bőrén fogja érezni a megszorításokat, az emelkedő energiaárakat és a csökkenő nettó fizetéseket, ezért nem véletlen, hogy az ellenzék a következő tüntetését márciusra tervezi. Akkor még többen mehetnek ki az utcára – tette hozzá a politológus.

Teljes cikk : http://www.blikk.hu/

Nincsenek megjegyzések: