Keresés ebben a blogban

22.1.12

A magyar néppárti EP-képviselők köszönetet mondtak a szombati Békemenet résztvevőinek


Brüsszel, 2012. január 22., vasárnap (MTI) - Az Európai Parlament (EP) magyar néppárti képviselőcsoportja nyilatkozatban fejezte ki köszönetét a szombati budapesti Békemenet résztvevőinek.
    "A soha nem látott méretű kormány melletti civil demonstráció meggyőződésünk szerint egyben a brüsszeli érdekképviselet melletti kiállás is" - olvasható a nyilatkozatban.
    A magyar néppárti EP-képviselők szerint a többszázezres tömegmegmozdulás "méltó és erőteljes válasz a baloldali erők lejárató kampányára". A Magyarországon és külföldön elhangzó megalapozatlan, Magyarország demokratikus értékrendjét kétségbe vonó vádaskodások sértik a magyar emberek becsületét - írták, megjegyezve, hogy a felvonulás ténye önmagában is bizonyítja: a magyar demokrácia erős alapokon áll.
    A magyar néppárti képviselőcsoport a nyilatkozat szerint a jövőben is határozottan kiáll a nemzeti érdekekért Brüsszelben.
    "A továbbiakban is tájékoztatjuk az uniós döntéshozókat a Magyarországon zajló intenzív változásokról. Emellett továbbra is küzdünk a kettős mérce ellen, és felemeljük szavunkat, ha hazánkat sértő és alaptalan vádak érik" - áll a dokumentumban.

Nincsenek megjegyzések: