Keresés ebben a blogban

14.1.12

Orbánt dicsérik Nyugaton ?

                      Orbánt  dicsérik  Nyugaton ? Nem  a  politikusok,hanem  az  olvasók  dicsérik  Orbán  Viktort. Orbán  aki  szembeszáll  Brüsszellel ' Az  Echo  TV  honnan  veszi  az  információkat? Az  biztos,hogy  nem   az  MTI-től.Sok  újságolvasó  dicséri  Orbánt  Nyugaton  az  Echo  Tv  szerint '
Hazánktól hangos, és bírál a nemzetközi sajtó, de vannak pozitív vélemények is
Egyre többen állnak ki külföldön a magyar kormány és Orbán Viktor magyar miniszterelnök mellett. Politikusok, írók és most már az európai lakosok is a magyar kabinetet védő véleményüknek adnak hangot.
A Le Figaro című konzervatív francia lapban a minap Orbán Viktor magyar kormányfőt bírálták. A véleményezők nagy része azonban dicséri a magyar kormány lépéseit.

Van, aki úgy véli, végre van az Európai Unióban egy keménykezű miniszterelnök, aki nem hajol meg első szóra a brüsszeli dörgedelmek előtt. Mások szerint Franciaországnak is hasonló szellemiségű vezetőre lenne szüksége ahhoz, hogy érdekeit megfelelően érvényesítse.

A Fidesz európai parlamenti frakcióját is magába foglaló Európai Néppárt is kiállt a magyar kormány mellett. A néppárt elnöke és frakcióvezetője szerint a magyar parlament egy olyan alaptörvényt hozott létre, amely lecserélte az ország sztálinista típusú, 1949-ben keletkezett alkotmányát. Magyarország volt az egyetlen állam Közép-Európában, amely a kommunizmus bukása óta nem hozott létre új alkotmányt.

„Az új magyar alkotmányba beépítették az alapjogi charta tartalmát, valamint létrehoztak egy új, a korábbinál igazságosabb választási rendszert, amely a kisebbségek szélesebb parlamenti képviseletének lehetőségét kínálja” – olvasható Wilfried Martens és Joseph Daul közös nyilatkozatában.

Emellett egy magyar származású író is Orbán Viktorral ért egyet. Tibor Fischer a The Telegraph című lapban úgy fogalmaz: Orbán Viktor az egyetlen politikus Magyarországon, akinek hitele van.

A magyar miniszterelnök továbbá nagy népszerűségnek örvend Bulgária internetes bloggerei között is.

„Keménykezű, jó példát statuáló, hazája érdekeit védő” –többek között így fogalmaznak az internetes naplóírók és hozzászólók.

A francia liberális Liberation című lap ominózus cikkének véleménymezője sem a negatív véleményektől hangos. Az újság a magyar demokrácia végéről és diktatórikus intézkedésekről írt. Az olvasók azonban úgy vélik: Brüsszel megszokta, hogy diktálhat, most pedig végre akad valaki, aki szembeszáll vele.
Echo Tv- 2012-01-07
 

Nincsenek megjegyzések: