Keresés ebben a blogban

13.1.12

Leminősítették Franciaországot ' Támadás Franciaország ellen ?

                    Szenzációs  hír  járja  be  a  világot '  Leminősítették  Franciaországot ' Ez  egy  támadás  Franciaország  ellen ? Kik  állnak  a  háttérben ? Sajnos  más  országokat  is  fog  érinteni  a  leminősítés '

Párizsban este már válságtanácskozást tartottak a francia kormány legfontosabb tagjai annak nyomán, hogy hitelminősítő - a szokásoknak megfelelően - előre értesítette az illetékeseket, leminősíteni készül Franciaország hitelképességét. Francois Baroin gazdasági miniszter erre bejelentette, hogy a leminősítés a legjobb „AAA”- besorolásról egy fokkal „AA+” szintre „nem jó hír, de nem katasztrófa”. Szerinte Franciaország politikáját nem a hitelminősítők szabják meg.
A Reuters közölte, hogy a leminősítések bejelentése a New York-i tőzsde zárását követően esedékes, s várható, hogy Itália, Belgium, Spanyolország, Portugália és Szlovákia adósság-besorolását két fokozattal rontják le. A brit hírügynökség értesülése szerint Németországot nem érintette a leminősítés, míg Hollandia, Finnország három A-ja a pozitívból negatív kilátásúvá válik. Az előzetes hírek hatására pánik tört ki a piacokon, a New York-i tőzsde is rosszul reagált, az euró árfolyama a dollárhoz képest 16 havi mélypontra esett.
Tovább : http://nol.hu/kulfold/

Nincsenek megjegyzések: