Keresés ebben a blogban

29.1.12

Nagy bajban a BKV ? Egy forintot ad a kormány ?Nem lesz bérlet a rokkantoknak '

                Nagy bajban van a BKV ?Február  végén  leállhat  a  BKV  működése.Van  még  egy  vész  megoldás ' Ritkítani  kell  a járatokat.Tarlós  dolgozik  a  megoldáson ,de  pénz  nélkül  nehéz.A  kormány  játszik  a  budapestiek  idegeivel.Egy  forintot  ad  a kormány ' Ez  csak  tréfa  lehet.Sajnos  az  már  nem  tréfa,hogy  a  rokkantok  bérleteit  is  visszavonták. Gyógyuljanak  meg.Elvégre  köztük  van  csaló  is. Aggódva  kell  figyelni  a  híreket ' Olvassák  el  Tarlós  nyilatkozatát ' Nem  egy  szivderitő  cikk '

Budapest első embere Szathmáry Kristóf államtitkár szavaira reagált, aki szintén A Lényegnek nyilatkozott. Azt mondta: a kormányzat minden egyes főváros által a BKV-nak juttatott forráshoz, plusz egy forintot tesz hozzá. Szathmáry Kristóf szerint nincs az a veszély, hogy leáll a fővárosi közösségi közlekedés, de még további intézkedésekre lesz szükség ahhoz, hogy a főváros és a kormányzat a BKV egész évi hiányát fedezni tudja.
Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatót tart a Városházán a BKV finanszírozásáról - MTI Fotó: Kovács Attila
MTI Fotó: Kovács Attila
A főpolgármester azt mondta: fogalma sincs, ki találta ki, hogy a kormány egy forintot ad a főváros egy forintjához. Tarlós István szerint értelmezhetetlen a javaslat, és a céget csak úgy lehet megmenteni, ha visszakapják a normatív támogatást, valamint a kormány a főváros 20 milliárdjához ad még 20 milliárd forintot.
A főpolgármester nem zárta ki, hogy lesz járatcsökkentés és új menetrend, de szerinte ez alig hozna nyereséget, mert, ha csúcsidőben csökkentik a járatokat, akkor alig elviselhetővé válik a közlekedés, a csúcsidőn kívüli ritkítás pedig nem hozza meg a kellő eredményt.
Forrás : http://www.hirado.hu/Hirek/ 

A közlekedési társaság pénteki, az MTI-hez eljutatott közleménye szerint a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről szóló, valamint a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló törvény módosítása miatt változások vannak az utazási feltételekben is. Az érvényes szabályozás alapján a nem öregségi nyugdíjasoknak március 31-én lejár a nyugdíjas bérletre jogosító "nyugdíjasok utazási utalványa" - tájékoztatott a BKV.
Tovább : http://www.stop.hu/belfold/

Nincsenek megjegyzések: