Keresés ebben a blogban

16.6.12

Amerikai vélemény: a magyar kormány fasiszta ideológusokat rehabilitál

Magyarország szuverén állam ' Ezt nem tudja Amerika? Magyarországon demokrácia van.Ez fáj Amerikának? Magyarországon Nyírő és Wass nem fasiszta.Ez a baj ? Amerika is bújtatta a náci háborús bűnösöket a második világháború után.A magyarok szeretik és támogatják a kormány politikáját'
Mélységes aggodalmának adott hangot az Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeuma (USHMM) amiatt, hogy - mint állítja - a magyar kormány "második világháborús fasiszta ideológusokat és vezetőket rehabilitál".
Felszólította a múzeum Magyarország vezetőit az antiszemitizmus és a fajgyűlölet egyértelmű elutasítására.
Sara J. Bloomfield múzeumigazgatónak az intézmény honlapján olvasható közleménye szerint a rehabilitálás súlyosan sérti a Horthy- és Szálasi-rendszer alatt odaveszett emberek emlékét, egyúttal mélységes aggodalomra okot adó jel a zsidók és más kisebbségek számára Magyarországon.
Az igazgató hozzátette, hogy a magyarországi és európai vészkorszak emléke világosan megmutatja, milyen veszélyek leselkednek a zsidókra és mindenki másra, ha antiszemitizmusra, fajgyűlöletre és nacionalizmusra bujtogatnak, vagy akárcsak eltűrik e jelenségeket.
Bloomfield aggasztónak nevezte a közelmúltban Magyarországon tapasztalt tendenciákat. A múzeum felhívta Magyarország vezetőit, hogy egyértelműen határolódjanak el az antiszemitizmus és a fajgyűlölet minden formájától, és utasítsanak el minden olyan kísérletet, amelynek célja az európai zsidók körében véghezvitt népirtásért felelős személyek méltatása - tette hozzá a közlemény.
Forrás : http://www.hirado.hu/Hirek/

Nincsenek megjegyzések: