Keresés ebben a blogban

12.6.12

Romániai választások - Az USL országosan, az RMDSZ a magyar jelöltek között volt sikeres


Tanulságos a romániai helyhatósági választások részeredményei.Ha a választási adatok végleges lesz akkor tudunk véleményt mondani.A romániai magyar-magyar helyhatósági választásokon romániai magyarok a vesztesek.Több városban veszítették el a polgármesteri széket és megyei szinten is az elnöki széket.Ennek a helyzetnek ki örvend? A három romániai magyar párt derekasan küzdött és veszítettek.A szélsőséges romániai magyaroknak még várniuk kell négy évet,hogy győzzenek.Az RMDSZ hozta a formáját,sajnos a vegyes lakosság között kevés szavazatot kaptak.Mi a véleménye Kelemen Hunornak? 
Kelemen bírálta a vele szemben indult magyar pártoknak nyújtott magyarországi segítséget, hangsúlyozva: "Minden befektetés e két pártba veszteséges volt. A gazdaságban ilyenkor be szokták zárni a boltot, és az érintettek más munkát keresnek".
A részeredmények lényege az MTI tudósításából :
Budapest, Bukarest, Kolozsvár, 2012. június 11., hétfő (MTI) - A kormányzó romániai Szociál-liberális Szövetség (USL) aratta a legnagyobb győzelmet országos szinten, a magyar pártok közül pedig a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jelöltjei könyvelhették el a legnagyobb sikert, Marosvásárhelyen és Nagyváradon román jelöltek győztek a magyar vetélytársakkal szemben - ez a kép alakult ki a romániai helyhatósági választások hétfő estig megszámlált szavazataiból.
 

Nincsenek megjegyzések: