Keresés ebben a blogban

9.2.12

Egerben megvédte a kormányt Orbán Viktor a Fidesz frakció előtt '

                   Egerben  megvédte  a  kormányt  Orbán  Viktor  a Fidesz  frakció  előtt.Várható  volt , hogy  Orbán  Viktor  megvédi  a  kormányát.A  frakció  üléséről  kevés  információ  szivárgott  ki.Érdekes,hogy  Orbán  Viktor  elismert  néhány  hibát.Nagyon  kevés  volt  a  kritizáló  felszólalás  a  Fidesz  frakció  ülésén.Olvassa  el  az  Origó  és  MTI  tudósítást '
"Az átalakítások veszteségének" nevezte Orbán Viktor a kormánypártok egri kihelyezett frakcióülésén, hogy nagyjából tizenöt százaléknyi választó elpártolt a Fidesztől az elmúlt másfél évben. A miniszterelnök az [origo] értesülései szerint elismerte, hogy a felpörgetett törvényhozási tempó hibákkal járt, és azt is, hogy a kormány nem tudta betartani az új munkahelyek teremtésére vonatkozó ígéretét. A képviselőket főleg a recesszió és az önkormányzatok devizaadóssága aggasztotta. Az utóbbival kapcsolatban Orbán világossá tette, hogy a kormány nem menti meg a helyhatóságokat.
Az ülésszakindító frakcióülésektől megszokott éles hangú politikai viták ezúttal nem voltak, aggodalmak viszont annál inkább előkerültek a Fidesz és a KDNP ezúttal Egerbe szervezett háromnapos tanácskozásának nyitónapján.
A szerda este Orbán Viktor politikai helyzetértékelésével kezdődött esemény résztvevői az [origo]-nak egybehangzóan azt mondták, hogy a miniszterelnök alapvetően derűs, optimista képet vázolt a kormány és a kormánypártok jövőbeli kilátásairól. A kormányfő beszédének vezérfonalát az a - már a francia Le Monde-nak adott múlt hét végi interjújában is megjelent - gondolata adta, hogy az ország és átalakítása befejeződött, a következő két évben pedig a konszolidáció időszaka, vagy ahogy maga Orbán fogalmazott: "az új rendszer bejáratása" vár a kormányra.
Tovább : http://www.origo.hu/itthon/

Eger, 2012. február 8.
Orbán Viktor miniszterelnök (k) köszönti a szimpátia tüntetés résztvevőit, amikor érkezik a Hotel Eger és Park szállodába, ahol háromnapos, zárt Fidesz-KDNP-frakcióülés kezdődik Egerben. Üléseznek a héten az Országgyűlés frakciói, hogy felkészüljenek a tervek szerint jövő héten kezdődő tavaszi ülésszakra.
MTI Fotó: Komka Péter

Budapest, 2012. február 8., szerda (MTI) - A Fidesz-frakció sajtóosztálya szerda este az MTI megkeresésére határozottan cáfolta, hogy a kihelyezett frakcióülésen napirendre kerülne a köztársasági elnök állítólagos plágiumügye.
    Szerdán az Index azt írta: "több képviselő szerint" téma lesz Schmitt Pál köztársasági elnök plágiumgyanús ügye is. Az egyik képviselő szerint annak ellenére beszélni fognak az ügyről, hogy az nem szerepel a hivatalos programpontok között - olvasható a hírportálon.
    A Fidesz-frakció sajtóosztálya erre úgy reagált: "a nevük elhallgatását kérő informátorokra való hivatkozást a frakció sajtóosztálya álságosnak és hitelt nem érdemlőnek tartja".
    Mint kiemelték: az állítólagos plágiumügy kivizsgálására már létrejött egy szakértőkből álló bizottság. A frakció véleménye szerint ugyanis egy tudományos munkát nem politikusoknak, hanem a témában jártas szakértőknek kell minősíteni - tették hozzá.
    A Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI-t úgy tájékoztatta: az Egerben tartott kihelyezett frakcióülés szerdán a miniszterelnök helyzetértékelő előadásával kezdődik. A tanácskozás csütörtöktől lesz "interaktívabb", amikor a képviselők kérdéseket tesznek fel  - jelezték.
MTI


 

Nincsenek megjegyzések: